Wednesday, October 17, 2012

DIY: veil nikah

assalamualaikum.. tajuk kemain lg kan..

ye cadangnya nak DIY veil nikah.. actually veil memang dah ada.. waktu tunang hari tu ibu mertua dah bagi kain lace + veil untuk nikah.. tapi mintak ampun la mama, veil tu sangat berat.. da try pakai, pening kepala la pulak berat sangat.. atau pun daku bajet primadonna girl ke kan..tidakku tahuu....

kebetulan lace buat baju tu ada lebih..tailor bagi balik so tengok2 macam banyak jugak lebih..yela buat baju kurung moden je so sikit jela guna, tak sampai 2 meter.. lebihan tu tercetusla nak DIY veil.. harap ibu mertua tak kecik ati nanti tengok menantu dia pakai veil lain.. sobs3..

tadi dah start potong veil bentuk D.. and da potong jugak bunga2 kat kain lace lebihan tu..tapi tak snap gambar pun.. nanti la after da jahit tepi insya'Allah akan di masukkan ke sini.. then bila dh siap jahit tepi leh la patch kan segala bunga2 chenta dan manik2 jua.. insya'Allah.. =)

4 comments:

  1. gutlak dear ;) tak sabar nk tgok hasilnye ..hehe

    ReplyDelete
  2. Sy menerima temphan menjahit manik,membuat veil pengantin dan menyewakan veil..jom singgah blog..
    http://washura.blogpsot.com

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails