Friday, August 13, 2010

tips memilih payung..

hai.. tadi waktu i nak pegi my lab, jam da pukul 10.30am.. teeetiba rasa macam dah panas terik sangat.. i ni takut.. takut tau skin cancer..(munt0h!!) eh, betullah.. T__T

s0, i pun pegi la tunggu bus Uni yang untuk student luar asrama..dia macam ni tau... saja nak tambahkan pahala i..tambah2 di bulan Ramadhan al-mubarak ni.......bila i tunggu bus, bus tak munchul tiba..bila i tegar berjalan kaki lenggang bayam ke lab, bus chantek2 lalu sebelah i dengan egonya sampai terbang2 tudung i.. hissss, xleh jadi neh! tak leh... tadi almost 2 hours tunggu.. i ni saja nak test bus tu, pukul berapa dia nak mai, last2 surrender sebab malu sangat dah kat manusia sekeliling tengok i duk kat bus stop tapi berkoyan2 bus rapid lalu i tak naik..agaknya pakcik driver rapid tu pun dah berapa kali pusing tengok i still kat bus stop sampai ada yang beam lampu kat i.. hadoi..malusssssss...

lalu buka la payung i.....nasib kau la cik yah......... payung pun penuh cacat cela... jahitan kat ujung2 tu da tercabut benang dia, menampakkan besi2 kecik tu, kain payung terangkat..(paham tak ni?huhuuu..) malus lagi..mesti dorang cakap, "sian dak tu..ntah apa ditunggu nya...dah tu, payung pun semekin...")  REDHA.....

so, nak tau tak tips beli payung? meh..........i tunjuk koleksi payung2 yang boleh dibeli......... have fun!

yang ni khusus nak protect muka jek.. yang lutsinar tu time ujan.. yang itam tu time panas.. kuikuikui.. ;p

lenguh kan pegang payung lama2..yang special kalau korang nak travel jalan-kaki-tapi-panas-atau-ujan-tapi-lenguh-tangan.. T__T


khusus untuk anak2 kecil yang xreti nak pakai payung sebab tangan tak stabil lagi..pakaikan je kat kepala...huaaa..!



bagus! fully protected!! *wink!


syahdu sket kan time ujan2 tu, korang rasa macam betul2 bawah awan gitu.. kellas u!


nama payung ni ialah *shy umbrella.. serius i nak beli 1.. auww!


auuw.. romantika! pastu pakat berebut sebab boifren tinggi selangit, gefren rendah membumi..


jangan dilupa si pet anda..*muka garang tak hengat!


so.. harapnya, dapatlah kiranya anda dapat tips membeli payung....


*******TAK NAMPAK SATU PUN TIPS BERGUNA DI SINI..... mahap... hehehehehehe...

2 comments:

  1. wow bagus2nya gambar2 ni..tips untuk photoshoot pre wedding boleh juga :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails