Thursday, July 26, 2012

constest raya by sepet

assalamualaikum..


sepet ada buat contest! hadiah dapat beg tau.. jum tengok cara2 nak join..





1. Letak banner Sepet Shop kat sidebar blog korang, dengan ber-link kan http://sepetshop.blogspot.com. Banner tu mestila ada kat blog korang sehingga 10 Ogos 2012. Tak lama pun, tak sampai sebulan. Tapi kalau nak letak lelama apa salahnye..Hehe! Copy gambar ni
2. Lepas tu korang kena Like facebook SepetShop , sebenarnya aku baru buat, hahahaha! Takde apa lagi dalam tu, aku upload gambar je. Tengah berusaha nak siapkan. Jadi suruh korang like dulu takpe kan..ahaks! Marilah membantu saya merialisasikan impian saya nak tengok beribu2 orang like facebook SepetShop tu, ahaks! Angan2 tinggi, poyo!
3. Buat satu entry, entry yang sangat sedih. Aku nak tau cerita sedih korang, kenapa korang nak beg tu sangat-sangat. Sama ada korang takde duit ke, korang kena sara hidup adik2 sampai 11 orang ke, korang kehilangan dompet ketika nak beli beg ke. Tapi cerita tu mesti la sedih. Huhu! Nak reka cerita sedih tak kisah la macam mana sedih tu, update kat blog korang. Yang paling sedih akan menang. 
4. Dan di akhir entry korang tu, suruh readers korang Like Sepet Shop , dan suruh dorang join contest ni sekali =) Maklumat lanjut boleh ke Blog Sepet The Gojes, haha!
Sapa yang dah siap entry boleh letak kat komen entry ni untuk aku buat rujukan k.
Itu je, takde la susah sangat kan. senang kaca goreng je kan. Cume entry kena sedih sikit la. Setiap entry korang tu nanti aku akan copy paste masuk dalam blog aku ni. Jadi buatlah yang terbaik. Hikhik! Juri cuma sorang, iaitu Qery, kahkahkah! Sebab dia selalu jadi juri kat sekolah. Kite bagi dia je jadi juri.
Tarikh last tunuk buat entry adalah 27 Julai 2012. Dan pemenang pulak akan diumukan pada 13.8.2012 Jam 9 pagi. Saja je bagitau lama sikit, nanti kalau bgtau awal korang pakai before raya. Huhu
 
 
 
 



hmmm, dah lama ngidam nak beli handbag baru..

inilah kisah sedih daku..


sebab apa aku nak sangat hadiah beg dari sepet..? senang je sebab aku kurang duit nak beli sendiri.. betul, aku rasa last aku beli handbag tahun ... err aku pun tak ingat bila. aku rasa 2009/2010. see? dah lama kn? tu pun beg harga 35 hengget ja. sedih tak? aku student lagi, tgh sambung belajar so duit adalah sesuatu yang sangat2 aku kena jimat. tak boleh berjoli macam orang lain. aku bukan anak orang kaya yang boleh shopping suka hati. handphone pun aku guna handphone yang sama waktu aku degree dulu. dah 5 tahun guna handphone ni. bateri kejap je pkai dah weak. bhgian belakang pulak tertanggal, so aku lekat guna salotep jek. sedih tak? sedih tahuuu.. lagi2 bila jmpa kawan2 lama dorang keluarkan handphone canggih2, iphone 4s, samsung galaxy s2, paling cokia pun blackberry.. aku? handphone yang sama.. handphone 5 tahun lepas..yang aku terpaksa lekat bahagian blkg guna salotep..yang tiba2 off sendiri..yang dah sopak2.. tapi aku harap aku masih bertahan guna handphone ni selagi dia xrosak. sebab bajet tak ada untuk handphone. =( handbag? sama jugak.. dah lama tak beli handbag sebab kena saving. dahulukan yang mana perlu.. nasib aku ada adik, so aku selalu jugak guna bag dia je.. tapi aku pun malu la kalau asik guna org punya je kan. aku kakak, patutnya aku yang provide kat adik, tapi ni bertukar pulak.. beg yang aku duk guna skrg aku beli tahun 2008. beg yang aku beli 2tahun lepas tu pun still pkai lagi tp dah mcm nyawa2 ikan. serius, tak tipu. aku igt lagi aku beli beg ni thn 2008 ni kat pasar malam je. harga dah lupa, mungkin 25-30 je.. sampai skrg aku guna lagi.. hari tu tiba2 aku perasan kat handle bag tu dah koyak. tau aku buat ape? aku lekat guna gam. so aku still guna lagi. tapi baru2 ni aku tengok dah koyak balik. aku jadi sendu bila tgk kwn2 pkai beg cantik2, mahal2. tapi aku pendam je, aku buat mcm takde persaan. sebab aku tau aku tak mampu nak beli beg cantik2 dan mahal2 macam tu. tak pernah lagi aku beli beg harga lebih 50. dengan keadaan sekarang ni yang menganggur, lagi la aku tak mampu.  nak pegi beli beg 35 hengget pun pk 444 kali. tapi apa2 pun,  aku sentiasa bersyukur dengan nikmat2 Allah. dah banyak nikmat dia bagi tapi kita selalu je take for granted semua tu. kesihatan, peluang untuk belajar, pancaindera, insan2 yang menyayangi kita, kemampuan untuk beribadah etc.. semua tu nikmat yang jarang kita bersyukur. ada orang duit juta2, tapi tak ada family, hidup tak tenang dan bahagia. ada orang kais pagi mkn pagi, kais ptg mkn petang, tapi bahagia hidupnya sebab ada family tersayang sentiasa di sisi.. ada orang kaya raya, hidup bahagia tapi sakit.. ada orang kaya raya hidup bahagia tapi tak tenang sebab ramai orang dengki dan iri hati. ada orang miskin duit tapi kaya budi bahasa. macam2 ada kat atas dunia ni. yang penting kita sentiasa bersyukur dengan nikmat yang Allah kurniakan pada kita. di samping berusaha juga untuk ke arah yang lebih baik dunia akhirat.


apsal aku macam jauh tersasar ni? errr..=p





(gabungan kisah benar dan sedikit penambah perisa)





so sesiapa yang rasa nak menang hadiah beg raya yang agak mahal tu.. jom la join! kalau taknak pun apa kata ringankan jari like sepet shop.. boleh klik kt side bar tu.. =)

3 comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails