Tuesday, September 10, 2013

organize dressing table #2

assalamualaikum..

previously dah cerita pasal para belakang cermin dressing table.. kali ni nak cerita pasal para tepi pulak.. recap gambar dressing table..


macam yang sy bagitau entry lepas, tema dia simple dan easy maintainance..gitu.. so memang luaran pun takde hiasan ape2.. just mangkuk kayu as a drop center.. balik mana2 nak cepat brooch, kunci, syiling, getah rambut masuk mangkuk tu dulu..then dah setel2 hal lain baru simpan tempat masing2.. 

oke, bahagian dalam para tepi pulak k..


bahagian paling atas untuk suami.. tak banyak pun barang dia.. ada 2 kotak jam (kosong je..tp sayang nak buang), perfume, miniature, shave foam, minyk rambut (jarang pakai), 2 kotak butang baju melayu, dan love notes dalam balang atas kotak jam (auww..) love notes tu hadiah saya bagi time birthday dia mac lepas.. manis pulak rasa.. uhuk3.. belakang love notes tu ada kotak key chain gambar pegi honeymoon.. eh, ada jugak kad birthday belakang perfume tu.. =p




para kedua is my stuffs la pulok.. letak losyen (tak penah pakai), perfume, body spray, kotak brooch yang mak metua bagi, dan kotak comel depan tu simpan cincin kahwin+tunang (mak metua bagi jugak).. yela duk rumah tak pakai cincin, susah nak buat kerja + sayang nanti buruk..bila keluar je pakai.. =)

 
para paling bawah letak my stuff jugak.. beg pink belakang tu letak toiletries kitorang untuk travel.. senang nak gi mana2 ambik je beg pink tu.. then ada cotton pad dan wet tissue..


gambar keseluruhan rak tepi, cermin dah tutup rak belakang..konsep masih sama.. simple dan easy to maintain..

till then!


2 comments:

  1. wahh ni mmg menantu kesayangan ni..sume mak mertua bagi ;)

    yeahhh... simple but nice...less is MORE..easy to maintain! you go girl! ;)

    ReplyDelete
  2. duk ngan mak metua.. dapat la mcm2.. hikhikhik..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails