Monday, September 27, 2010

petua..petua..bukan untuk tua

assalamualaikum..

hari ni terasa nak wat entry pasal petua..http://www.emocutez.com

haip! haip! siapa tu suka sangat pakai bulu mata palsu? vulu mate palesu tu tak sakit kah.. takut la tengok orang lekat2 pastu nak cabut buang balik tu tak takut ka tercabut habis semua bulu mata aseli? kalau dah expert, well done yep.. hmm, ni nak bagi petua..bukan untuk tua tapi..........jeng jeng jeng...

Melentik Bulu Mata
Mata adalah salah satu daya penarik bagi seseorang. Untuk memiliki mata yang cantik, di sini ada satu cara yang boleh diamalkan :-

  • Ambil daun lidah buaya. Sapukan lendirnya pada bulu mata sebelum tidur. Lakukannya berterusan
habis la kalau semua pakat pi zoo malam ni culik buaya sebab nak lendir kat lidah buaya tu.. http://www.emocutez.com

yang ni sudah..tak payang nak gigih sangat pegi zoo..

ambil lendir ye,bukan durinya..

Meluruskan Rambut
Ambil santan perahan pertama dari sebiji kelapa tua. Kemudian masukkan sebiji air perahan limau nipis ke dalam santan tersebut. Sapukan sekali sehari. Setelah itu cuci rambut dengan air sejuk. Amalkan selama seminggu.


 try la..tak payah la susah2 pegi saloon wat rebonding..

psst! saya pun tak penah wat petua2 ni..tak tau la berkesan ke idok ye.. heee~~~
http://www.emocutez.com


2 comments:

  1. La...ingatkan dah buat...boleh tgok hasil...

    ReplyDelete
  2. nak wat jugak..tapi tak berkesempatan lagi..hee~~

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails