Wednesday, November 24, 2010

oh sesi memasak tanpa gambar dan tesco melukakan hati saya

assalamualaikum..


wah, tajuk jek mau panjang macam tajuk karangan budak tadika.

tadi, balik je dari lab, letak barang, terus bergegas menapak ke tesco.. camni la nasib seorang yang hanya ada kaki untuk bergerak.. nasib baik ada kaki kan? kalau kaki pun tak ada macam mana tu? dan nasib juga lah tesco dekat saja.. beberapa meter sahaja. jalan lagi cepat dari naik kereta. yela, nak start enjin lagi, nak cari parking lagi.. nasib..nasib.. terima kasih kaki.. eh, terima kasih ya Allah dengan kurniaan kaki yang lasak ini.. ^__^


hmm, beli apa je kat tesco? barang2 nak masak spaghetti untuk esok? nan hado..........

dah la hujan i gegeh jugak menapak ke tesco..

kisah kelukaan hati saya, bermula macam ni.. niat ke tesco:

  1. nak beli barang2 untuk buat spaghetti untuk jamuan makan esok seperti spaghetti sudah pasti, sos spaghetti kimball (paling mau sebab sos jenama sain was2 logo halalnye)
itu sahaja yang saya nak..sebenarnya tak payah letak nombor pun tak apa..tapi takpe la, bagi chance sebab hati terluka.. so, macam mana.. ada tak barang2 tu?

spaghetti? nan hado...
sos spaghetti kimball? nan hado...
ayam kisar? (sebab lab saya banyak india, we have to respect that they dun eat meat)  ada..

then, sebab harapan rakan2 nak makan spaghetti esok ala2 dah musnah, ingat nak tukar la menu.. nak buat nasi briyani ke nasi tomato ke.. pergi la ke bahagian ayam..

ayam farmbest? nan hado...

saya tak beli ayam biasa sebab was2..so better tak payah beli terus kan..

makanya.. terus mesej ke rakan2 bahawa aktiviti makan2 harus ditunda ke tarikh yang akan diberitahu kemudian..sekian terima kasih..

kenapa tajuk tak macam isi? eh silap.. kenapa isi tidak melambangkan tajuk?

tengok tu, taip pun berbelit2.. ampun...




so, rasa macam nak masak macam gambar atas ni jela..

oh, lalu tak nak makan kalau saya nak masak ni?? errrr...


bye! ^_^



psst! nan hado tu tak ada..

3 comments:

  1. alalalala syiann dierk....
    tape2 spaghetti tade leh ganti mi..hihiks

    ReplyDelete
  2. hahahahaha....alalala kechiannya...

    cik pinky dijemput untuk menyertai contest baby&kids photo..hadiah menarik menanti cik pinky..diamonndddd...huhuhu...sila lawat blog saya untuk keterangan lanjut mengenai contest.. :)

    ReplyDelete
  3. sweetsyaza: huhu..yg plg penting sos spaghetti tu tak de.. T_T

    noona: wow,mcm best..akanku lawat contest itu..hehe..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails