Wednesday, October 20, 2010

its hazardous

assalamualaikum..



bekerja di lab yang penuh dengan chemicals ni memang bahaya.. seriously, u have to be extremely careful in handling those chemicals.. if not, bergembiralah dengan hasilnya di kemudian hari. some yang boleh nampak efek in a short of time tu ok la, at least kita boleh rawat.. tapi macam mana kalau yang long time effect? tak sedar tubuh badan dah tercemar dengan bahan kimia beracun, duk bergumbira riang ria, tengok2 jatuh sakit bila badan dah tak mampu nak sembunyikan lagi dah kesan2 chemicals itu.. nah.. baru nak tau langit tu biru ke, hijau, ke biru laut..

yes, i am surrounded with those hazardous chemicals. those yang can lead to many cancer. ya auw auw.. serrem tau tak.. tapi saya ni brader2.. tegar jugak.. like i always dealing with 12 M Hydrochloric acid neither wearing any gloves nor lab coat.

so, brader tak brader saya ni?

hey, sila malu dengan diri sendiri okay..brader pun takkan wat benda macam ni lah.. haishhh..




ok, 12M Hydrochloric acid tu sangat2 pekat.. bila kamu buka penutup dia je, terus keluar asap. itu belum lagi kena tangan or what.. siap boleh berlubang kot.. tak berlubang pun boleh buat kamu kena penyakit kulit.. kalau kena kat muka? haaa... bak kata makcik2 "jatuhla duit hantaran deme.."

oh, yang orang kena simbah2 asid tu.. haa, macam tu la jadinya.. melecur habis, sampai kelopak mata pun dah tak ada, rambut jadi botak sebab roots sudah rosak, dan macam2 lagi.. asid, yeah strong acids is very dangerous.. takut nanti bukan takat kurang duit hantaran, terus takde duit hantaran sebab takda orang nak bagi sebab tak ada orang nak masuk minang pun.. no offence ok.. cuma contoh..

mask kalau takat ikat kat leher buat rantai baik tak payah..


bayangkan dengan asid macam tu saya buat main2.. isk.. tapi nak buat macam mana, saya memang malas nak pakai latex gloves dan lab coat dan kasut yang proper dan mask dan goggle.. nasib buat keja dalam fume cupboard, so bila buka penutup botol asid tu asap masuk dalam fume cupboard.. kalau tak, hidu lah kamu asid masuk trakea, masuk la asid dalam mata.. lepas tu terus gelap pemandangan..

ok, lepas ni nak be extra careful. malang tak berbau kan..


ok, almost complete.. goggle sila pakai di mata bukan kepala cik adik, gloves mana nih? haishh!!

1 comment:

  1. love your header,
    haha cute pics! are you a doctor? :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails